Redactieblog

Kennis uitwisselen tussen bio en gangbaar met BioVak

De biologische vakbeurs met het moment van kennisuitwisseling tussen de gangbare en biologische sector worden. Dat zegt mede-organisator Kees van Zelderen.

"We richten ons dit jaar vooral donderdag op kennisuitwisseling richting de gangbare boer. Niet direct om hem om te laten schakelen naar biologische landbouw, maar wel om te kijken hoe hij zijn bedrijfsvoering duurzamer kan doen door bijvoorbeeld minder medicijngebruik bij vee en een efficiëntere bemesting", zegt Van Zelderen.

Hoewel de biologische landbouw zich dit jaar alleen presenteert op de beurs, is het de bedoeling dat in de toekomst ook de gangbare landbouw zich gaat presenteren op de beurs. "We kunnen veel van elkaar leren en soms zijn de sectoren iets te gescheiden om bij elkaar in de keuken te kijken. Dit willen we met de beurs bereiken", aldus Van Zelderen aan de vooravond van de eerste biologische vakbeurs in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.