1 reactie

Kamer: ruilgronden snel inzetten voor EHS

Landbouwminister Gerda Verburg moet een plan van aanpak opstellen om zo snel mogelijk alle verworven ruilgronden in te zetten voor de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer steunde vandaag een motie van D66, VVD en Partij voor de Dieren hiertoe. De provincies, die verantwoordelijk zijn voor de realisatie van de EHS, hebben zo’n 15.000 hectare aan ruilgronden in bezit. De Kamer vindt dat deze snel moeten worden verwisseld voor gebieden binnen het geplande natuurnetwerk. Verburg ontraadde de motie vorige week bij de indiening niet. Wel gaf zij aan dat de ruilgronden een belangrijke functie vervullen: "Zij vormen het elastiek van het proces."

Andere voorstellen van de Kamer over de EHS haalden het niet. Zo werd de motie van CDA en VVD voor het inzetten op inrichting in plaats van verwerving van natuurgebieden verworpen. Een soortgelijk voorstel van D66 en SP kon evenmin op een meerderheid rekenen, net als het plan om jaarlijks afrekenbare tussendoelen over de voortgang op te stellen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ome

    Waar liggen die ruil gronden eigenlijk?

Of registreer je om te kunnen reageren.