187 x bekeken 2 reacties

Kabinet wil canon voor groene onderwerpen

Een canon van groene onderwerpen moet de kennis van jongeren op het gebied van milieu en natuur verbeteren.

De komende drie jaar zal een team van deskundigen werken aan het opstellen van deze lijst, die vervolgens in het onderwijs gebruikt moet worden.

Dat staat in de Nota Natuur- en Milieu-educatie (NME) van de ministers Gerda Verburg (Landbouw) en Jacqueline Cramer (Vrom) en Ronald Plasterk (Onderwijs). Volgens hen wordt er in de samenleving hard gewerkt door professionals en vrijwilligers aan het verbeteren van de kennis van groene onderwerpen. Zij vinden echter dat dit effectiever moet en trekken daar 5 miljoen euro per jaar voor uit.

Behalve de canon, die ook voor het vak geschiedenis bestaat, willen de ministers een website opstarten, die vragers en aanbieders van natuur- en milieukennis dichterbij moeten brengen. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de aanstelling van een makelaar, die actief partijen aan elkaar kan koppelen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk

  Of er al niet genoeg aandacht en geld besteed wordt aan natuur en milieu. Ze bedenken zich ook van alles om maar steeds meer ambtenaren op een stoel te krijgen. Waar gaat nederland aan kapot?
  Dit is geen vraag meer maar een vaststaand feit, aan zulk soort overdreven idiote geld verslindende dingen gaat nederland kapot.

 • no-profile-image

  gert

  ja hoor ,natuur en nog eens natuur,daar kan nederland van leven en daar is geld voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.