Redactieblog

1 reactie

Hoekstra leidt onderzoek omstreden VWA-rapport

Het ministerie van landbouw heeft Rein Jan Hoekstra gevraagd een onderzoek in te stellen naar het concept VWA-rapport over onderzoek in de veehouderij.

Hoekstra is lid van de Raad van State en oud secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken. Ook was hij als informateur betrokken bij diverse kabinetsformaties.

Het concept-rapport gaat over het gebrekkige toezicht van de VWA op de dierlijke keten. Volgens het rapport zou de sector het niet zo nauw nemen met de regels, deels omdat het draagvlak voor de regelvloed beperkt is, maar vooral omdat er van alles is aan te merken op de VWA. Het toezicht schiet zowel kwalitatief als kwantitatief ernstig tekort, aldus de rapporteur – een medewerker van de VWA. Het rapport werd naar buiten gebracht door Dier en Recht en Varkens in Nood.

Minister Verburg heeft Hoekstra gevraagd antwoord te geven op de vragen wie de opdrachtgever was van het onderozek, wat de status is van het rapport en aan wie het rapport is vertrekt. Ook wil de minister weten of de bevindingen in het conceptrapport een getrouw beeld geven van de situatie op dat moment.


Lees ook SP vraagt opheldering over VWA-rapport

Eén reactie

  • no-profile-image

    Tom

    Het VWA moet leren deskundig en praktisch te werken. Begrip hebben voor de sector die hard moet werken voor te weinig loon. Mugge zeven geeft altijd agressie, zeker bij de zorgzame hardwerkende mensen. Goed overleg met de mensen uit de sector voor redelijke regels en naleving moet met regelmaat plaats vinden. Het VWA moet een belangrijke taak uitvoeren, dit wel met kennis van zaken en praktische invulling. Hier is iedereen mee gedient en de kosten moeten omlaag. Deze hoge kosten staan niet in verhouding van wat het toevoegd. Nu moet de VWA e.d. geen spelletjes gaan spelen over de ruggen van arme boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.