Redactieblog

9 reacties

Gouden handdruk voor wanprestatie

Jos Ramekers kon bij het Productschap Vee en Vlees de boel niet bij elkaar houden. Hij nam ontslag en kreeg 450.000 euro mee. Ra, ra hoe kan dat?

Het lijkt wel een uitnodiging om ontslag te nemen. Even de feiten. Ramekers heeft als voorzitter nooit spectaculaire dingen laten zien. Hij viel als figuur op door niet op te vallen.

Nu valt dat ook niet mee in een Productschap waar de boeren in twee kampen verdeeld zijn. De vergadertijgers van de LTO onder leiding van Annechien ten Have en de vechters onder leiding van Wyno Zwanenburg. Daar scharrelen de vakbonden zo'n beetje tussendoor.

In die chaos kan een sterke voorzitter de leidende figuur zijn. Dat was Jos Ramekers niet. Meer een lijdende figuur, waarvan een ieder dacht: Wanneer maakt die man nu eens plaats voor een ander?

Dat deed hij. Iedereen blij, terwijl het Productschap voor Eieren nog een poosje met hem doorging. Totdat vorige week bleek dat Ramekers als afscheidscadeau 450.000 euro had meegekregen. Nog meer dan de wachtgeldregeling

Nu zijn de rapen gaar. Vragen in de Tweede kamer. Wyno Zwanenburg wast zijn handen in onschuld en roept dat hij als DB-lid tegen was. Annechien ten Have geeft geen commentaar en de FNV-ers weten zich alles niet meer zo goed te herinneren.

Waardeloos. Een voorzitter die slecht functioneert en zelf ontslag neemt krijgt 450.000 euro mee. Dat doen onze eigen boerenvertegenwoordigers. Bestuurders, die onderling ruzie maakten. Dure bestuurders. Want wie mag de gouden handdruk betalen? De boeren in de vleessector. Geen wonder dat het vertrouwen in bestuurders tot het nulpunt daalt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  ramekers heeft nu ambitie voor het EU parlement,daar valt zeker ook wat te halen

 • no-profile-image

  ()

  Die hoge pieten krijgen het toch elke keer voor elkaar. Bij het Belgische Fortis heeft ook een directeur bijna een miljoen bonus gevraagd. Hoezo wanprestatie ??
  En er schijnen nog wat topmannen in de autoindustrie nog een bonus van miljoenen in hun zak kunnen stoppen, terwijl er duizenden banen op de tocht staan. Toch knap dat je uit een verlies gevend bedrijf, nog zoveel geld kunt krijgen. Volgens mij kan met zo een bonus een afrikaans land, een jaar van eten.

 • no-profile-image

  Han

  Wat en hoe het gegaan is heb ik geen mening over. Ik kan de klagers en galspugende schrijvers hieronder maar 1 advies geven. Zorg er voor dat de bestuurdes die u niet wilt worden weggestemd bij de volgende verkiezing. Zo werkt democratie. Uit zichzelf opstappen zonder bonis doen ze niet nu ze weten dat hierbij wel een vergoeding kan worden gevangen. Niet herkiezen kost niets is een democratisch recht.

 • no-profile-image

  WIJ EISEN EEN

  Wederom weer verklaring op Annechiens weblog op ltonoord.nl inzake de ruime premie voor Ramekers. ANNECHIEN, WIJ WACHTEN OP EEN VERKLARING WAAROM JIJ ZOMAAR EEN HALF MILJOEN AAN BOERENGELD VERSPILT HEBT !!!!!!!1

 • no-profile-image

  boer

  te gek hier moeten de andere bestuurders wat aan doen anders laten ze naar huis gaan

 • no-profile-image

  Egbert

  Hieruit blijkt maar weer dat boerenbestuurders geen kritisch vermogen meer hebben.Ze vertolken in ieder geval niet de mening van de achterban. Goed dat Wyno Zwanenburg niet verantwoordelijk is. Hij weet in ieder geval nog wat er bij de boeren leeft. En wat de Productschappen betreft: opheffen maar. Dan zijn we in ieder geval van dit soort financiële uitspattingen af.

 • no-profile-image

  PVV

  Han, vertel mij dan maar eens hoe en waar ik moet stemmen bij het PVV ?? Als er gestemt kon worden en de varkenshouders wisten van de wanprestatie van Annechien dan was ze er allang uitgevlogen. Maar het schrikbeeld is nog niet over, Annechien wordt per januarie tijdelijk voorzitter van het PVV en ontvangt hiermee een zeer royale bonus. Vandaar dat Ramekers weg moest met een gouden handdruk van boerengeld van een half miljoen, zo kon zijzelf lekker zelfverrijken. BAH !!!

 • no-profile-image

  jonge

  Rarara hoe kan dan ?? Het antwoord is simpel, LTO stemde VOOR en gaf dus zomaar een half miljoen boerengeld weg !! En een verklaring van LTO laat natuurlijk opzich wachten, omdat hier een vies spelletjesgespeelt wordt door LTO. Alleen stomme boeren zijn nog lid van deze boerengeldweggeef organisatie. Het ergste is ook nog dat ook mijn geld hiervoor gebruikt wordt en dan bepaalt een organisatie die absoluut NIET opkomt voor boeren ook nog wat er met MIJN geld gebeurt, geld waarvoor ik hard heb moeten werken en uiteindelijk niets mee verdien. Annechien, KOM MET DIE VERKLARING !!!!!

 • no-profile-image

  wij eisen een

  Sorry, moet natuurlijk zijn 'weer GEEN verklaring'

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.