Redactieblog

221 x bekeken

Fort Dodge bezorgd over beschikbaarheid vaccin bluetongue

Diergeneesmiddelenproducent Fort Dodge is bezorgd over de beschikbaarheid van voldoende vaccin tegen blauwtong deze zomer.

"Bij de drie bedrijven die een bluetonguevaccin kunnen produceren is voldoende capaciteit, maar deze moet wel op tijd beschikbaar worden gemaakt en een toelating krijgen voor de vaccinproductie. Het wordt lastig om voldoende vaccin te produceren wanneer alle dieren in Noordwest Europa deze zomer gevaccineerd moeten worden", aldus verkoopdirecteur Wim van Cotthem van Fort Dodge Animal Health.

"Voor de optimale productie de bestellingen in oktober vorig jaar bekend moeten zijn", aldus Van Cotthem. De productie van een vaccin vanaf de bestelling duurt tussen de 4 en 6 maanden. Fort Dodge heeft net als vaccinproducenten Merial en Intervet een vaccin ontwikkeld tegen bluetongue type 8. "We hebben onafhankelijk van elkaar een vaccin ontwikkeld op basis van vergelijkbare stammen van het virus. Veel verschil zal er dus niet zijn tussen de vaccins."

Fort Dodge heeft voor het blauwtongvaccin nog geen toelating in Europa. "De gangbare procedure voor een toelating kost teveel tijd. We willen met een versnelde procedure werken", aldus Fort Dodge. Intervet kreeg in Frankrijk ook een toelating voor noodvaccinatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.