Redactieblog

200 x bekeken

Extra grenscontroles in verband met Offerfeest

Het Belgische Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) gaat in samenwerking met de Nederlandse Algemene Inspectie Dienst (AID) extra wegcontroles uitvoeren naar aanleiding van het Islamitische Offerfeest, dat op 8 december wordt gevierd.

Zowel commercieel als niet-commercieel transport van vee zal gecontroleerd worden. Hierbij wordt speciaal gelet op de I&R van dieren, de benodigde exportcertificaten, het verplichte vooraf melden van het transport en het dierwelzijn tijdens het transport.

De extra maatregelen worden getroffen in verband met de vondst van blauwtong serotype 6 in Nederland, waardoor er beperkingen zijn voor het exporteren van levend vee. Vanuit het beperkingsgebied in Zuid-Nederland wel schapen worden geëxporteerd die direct geslacht worden, vanuit de rest van Nederland is export van schapen niet toegestaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.