Redactieblog

183 x bekeken 2 reacties

Copa Cogeca boos over acties Franse boeren

De Europese landbouworganisatie Copa Cogeca reageert afwijzend op de geweldadige acties van Franse boeren tegen de import van fruit, groente en wijn uit Spanje.

"Deze acties brengen de vrije handel van producten in gevaar", aldus voorzitter Jean-Michel Lemétayer van Copa Cogeca. "Het ontneemt de Spaanse boeren de afzetmarkt voor hun producten."

Copa roept de Franse regering op snel maatregelen te nemen om de internationale handel weer soepel te laten verlopen. De Europese belangenorganisatie pleit bovendien voor het harmoniseren van de fytosanitaire richtlijnen in Europa. De Franse boeren demonstreren omdat het land producten importeert die met gewasbeschermingsmiddelen zijn geteeld die in Frankrijk verboden zijn.

Foto

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Tip

    Geweldig moeten ze hier ook eens doen, hoeven we niets meer te importeren.

  • no-profile-image

    AnnevdHof

    Bedoelen ze uit Spanje geïmporteerde GGO-gewassen? In Frankrijk snappen deze boeren dus wél dat milieuvriendelijke maatregelen dichtbij beginnen...bij jezelf. Waarom met duur vervoer het milieu vervuilen waardoor de producten ook nog onbetaalbaar duur worden? Een idioot systeem, dat vrije handelssysteem, voor mens en milieu. Vrij is dit systeem dus helemaal niet, maar erg dwingend opgelegd. Goed zo, om er tegen te protesteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.