2 reacties

Christenunie wil combinatiekip voor ei en vlees

De Christenunie wil een einde maken aan het seksen van kuikens door pluimvee voortaan voor zowel de productie van eieren als het vlees te gebruiken.

Dat zal Tweede Kamerlid Ernst Cramer morgen inbrengen tijdens de behandeling van de landbouwbegroting voor volgend jaar. Nu worden voor eieren en vlees twee verschillende kippen ingezet. Voor het pluimvee dat om de eieren wordt gehouden, zijn de mannetjes nutteloos; deze worden daarom onmiddellijk na geboorte vergast. Landbouwminister Gerda Verburg laat onderzoek verrichten naar alternatieven voor dit maatschappelijk gevoelig liggende fenomeen.

Cramer vindt dat deze studie zich niet alleen op technisch ingrijpen in kip of ei moet richten, maar 'terug naar de basis van de kip zelf' dient te gaan. Een combinatiekip is volgens hem 'economisch minder aantrekkelijk, maar past wel in een streven naar verduurzaming en dierenwelzijn'.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    dirk

    Perfect!Alleen zorgen dat er ook een boterham mee te verdienen is,dan heb je elke boer mee.Dus geef de consument geen keuze,net als met batterij eieren, die onder dwang van de maatschappelijke organisaties verboden werden.

  • no-profile-image

    leo

    ik houd me aanbevolen

Of registreer je om te kunnen reageren.