276 x bekeken 5 reacties

CDA zet vraagtekens bij beheer Oostervaardersplassen

Het CDA wil weten of de afname van het aantal broedvogelsoorten in het Oostvaardersplassengebied aanleiding is het beheer daar aan te passen.

Tweede Kamerlid Annie Schreijer-Pierik heeft daarover vragen gesteld aan landbouwminister Gerda Verburg. Onlangs werd bekend dat in de afgelopen tien jaar 21 van de oorspronkelijke 91 soorten in die regio zijn verdwenen. Het CDA vraagt zich af hoe zich dit verhoudt met de aanwijzing van de Oostvaardersplassen als Natura 2000-gebied.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Kubelink

  De gedachte dat ook Nederlandse natuur zichzelf zou kunnen beheren, gaat er bij mensen die eigenlijk geen intresse in de werking van de natuur hebben (en er dus ook logischerwijs totaal geen kaas van gegeten hebben), bijna niet in. Dat zijn gek genoeg wel weer meestal dezelfde mensen die er continu wat op hebben aan te merken.

 • no-profile-image

  ton

  Gelet op je reactie blijkbaar wel. Ik heb -op andere forums- meermaals de vraag voorgelegd wat natuur nou eigenlijk is, wat de meerwaarde van natuur ten opzichte van landbouw is,en waarom Nederland geen landbouwland meer zou zijn. Ik heb tot heden van jou (en ook van een zekere Hertogs Roermond) geen reactie op deze vragen gekregen.

 • no-profile-image

  Kubelink

  Sorry Ton,
  heb ik iets gemist?

 • no-profile-image

  gert

  natuurbeheer houdt niet meer in dan de boel verwaarlozen,een natuurbeheerder zit tegenwoordig in een net pak op het kantoor om subsidieformulieren in te vullen en af toe eens met een terreinwagen rond te rijden

 • no-profile-image

  ton

  Kubelink, hoe kun je nou oordelen dat mensen niet geinteresseerd zijn in "de werking van de natuur" als zelfs jij als pleitbezorger blijkbaar niet kunt uitleggen wat natuur precies is?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.