195 x bekeken

CDA: gebruiksnormen bevriezen voor precisielandbouw

Proefprojecten voor precisielandbouw moeten voorlopig worden uitgezonderd van verdere aanscherpingen van het mestbeleid.

Het CDA wil de gebruiksnormen voor stikstof en fosfaat voor vijf jaar bevriezen voor bedrijven en organisaties die hiermee experimenteren.

Precisielandbouw is een manier om aan de afspraken tussen sector en kabinet in het klimaatconvanant te voldoen. Het vergt echter nog veel onderzoek en investeringen voordat grootschalige toepassing van deze methode in de praktijk mogelijk is.

Volgens Tweede Kamerlid Joop Atsma, die dit punt morgen bij de behandeling van de landbouwbegroting zal inbrengen, is het van belang dat ondernemers die proefprojecten opzetten hiervoor de rust en tijd krijgen. Daar is wel toestemming van Brussel voor nodig.

Of registreer je om te kunnen reageren.