Redactieblog

1 reactie

'Bundeling diergezondheidscentra kan belangenconflict geven'

De bundeling van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en het Centraal Veterinair Instituut (CVI) van de Wageningen UR kan leiden tot een belangenconflict.

Dat zegt Peter de Leeuw, de hoogste veterinaire ambtenaar van het landbouwministerie in het weekblad Resource van de Wageningen UR.

De Leeuw zet vraagtekens bij de borging van het toezicht op de wettelijke uitvoerende taken van de GD. Deze taken worden gecontroleerd door het CVI, dat wettelijk toezichthouder is.

Directeur Anton Pijpers van de GD erkent het als een punt van aandacht. "Zowel de overheid als de sector wil een heldere afbaking van de taken en verantwoordleijkhede met betrekking tot de publieke en private opdrachten."

Of de bundeling van het CVI en de GD nog verder wordt uitgebreid met een samenwerking met de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht kan directeur André Bianchi van het CVI nog niet zeggen. "Hier is uiteraard wel aan gedacht, maar we willen eerst deze samenwerking op poten zetten. De Faculteit heeft in Utrecht bovendien een heel eigen netwerk om zich heen in de medische wereld."

Het CVI, de GD en de faculteit Diergeneeskunde werkt al wel regelmatig samen. "Het ministerie van landbouw geeft regelmatig opdrachten die we gezamenlijk uitvoeren", aldus Bianchi. "De stimulans voor samenwerking is er dus zeker, maar ik voorzie dat de instellingen wel hun eigen identiteit behouden."

Eén reactie

 • no-profile-image

  rowwwenheeze

  ik ben benieuwd

  100 % zelfvoorzienend en duurzaam, veilig en verantwoord

  indien de faculteit contacten onderhoud met de medische wereld dan gaat het mis

  denk ik

  management rulchester united

Of registreer je om te kunnen reageren.