Redactieblog

2 reacties

Boerenprotest weerhoudt gemeente niet voor Randmeer te stemmen

Met meer dan honderd trekkers protesteerden boeren in Noord-Holland donderdagavond tegen het Wieringerrandmeer.

De protesten, waarbij de trekkers in optocht over de A7 reden, hadden bij de stemming in de gemeenteraad van Wieringermeer geen efffect. De gemeenteraad stemde voor de aanleg van het Wieringerrandmeer.

Met de aanleg wordt bijna 1.000 hectare landbouwgrond omgezet in een meer. Het meer is bedoeld voor recreatie en aan de oevers moeten huizen komen. Het plan is nog niet definitief. Op 13 maart beslist de gemeente Wieringen, de provincie Noord-Holland op 17 maart.

Voorzitter Otto Smit van LTO Noord afdeling Wieringerland had verwacht dat de gemeente voor zou stemmen. "Eigenlijk was het vorig jaar al besloten. We hopen met de actie ook buiten de kop van Noord-Holland aandacht te krijgen voor de zaak. Een eventuele aanleg van het Randmeer heeft niet alleen in dit gebied effect."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  niels

  goed hoor, pest alle agrariers weg uit nederland en ja kan straks het (weer) dubbele betalen voor een brood of een stukje vlees. alsof de invoering van de euro nog niet genoeg prijsstijgingen tot gevolg heeft gehad! jonge boeren zullen elders opnieuw beginnen maar de 40+ers houden er echt mee op. gefeliciteerd, nog meer water, nog meer toerisme en nog meer geld voor de gemeente (ambtenaren).

 • no-profile-image

  angela

  eerst maakt men van de zee land, nu 100 jaar verder maakt men van land weer water. waar zijn we mee bezig in een overbevolkt nederland, snappen ze dan niet dat je het land en de boeren heel erg hard nodig hebt.
  als we zo door gaan wordt ons nederland helemaal afhankelijk van andere landen en wij zijn juist jaren lang de aangevers op landbouw en veeteelt gebied geweest en nog, waar blijven wij in de toekomst als alles volgebouwd en afgegraven wordt?

Of registreer je om te kunnen reageren.