203 x bekeken 3 reacties

Bijna 65 procent bedrijfstoeslagen betaald

Dienst Regelingen heeft bijna 65 procent van de bedrijfstoeslagen uitbetaald.

Dat heeft de uitvoeringsinstantie van het ministerie van landbouw vandaag bekendgemaakt. Het gaat om een bedrag van ruim 415 miljoen euro, verdeeld over zo'n 41.000 aanvragers.

Eerder deze week schreef minister Gerda Verburg aan de Tweede Kamer dat de meeste lidstaten van de Europese Unie inmiddels meer dan 90 procent van de toeslagen hebben uitgekeerd. Dat Nederland achterloopt, heeft te maken met uitvoeringsproblemen bij Dienst Regelingen. Zo heeft de opname van de melkpremie in het subsidiesysteem voor de nodige vertraging gezorgd, omdat de computersystemen van de organisatie daar onvoldoende voor waren toegerust.

In een aangenomen motie hebben Janneke Snijder (VVD) en Lutz Jacobi (PvdA) minister Verburg opgedragen in Brussel te pleiten voor het mogelijk maken van het uitbetalen van voorschotten. Verburg is daarover in overleg met de Europese Commissie en heeft ook andere lidstaten om hun mening gevraagd. De animo voor bevoorschotting op korte termijn is echter niet groot, schrijft zij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  farmer

  Het wordt inderdaad wel tijd ja. Ze mogen wel wat meer uitbetalen!!!!! Al die rente die we mis lopen. Ze spekken hun eigen rekenig daar bij dienst regelingen. En ze hebben dan nog 60 miljoen over.

 • no-profile-image

  airblue

  Bijna maart ! En nog niet eens zicht om uitbetaald te worden, en met mij nog veel collega s. Als we er nou geen recht op hadden..... Maar dit is geen nette manier om met mensen om te gaan.

 • no-profile-image

  ricardo

  ter vergelijking, ambtenaren van ministerie van landbouw hebben sinds een half jaar geen salaris uitbetaald gekregen,heel politiek den haag zou er schande van spreken ,maar wij ,wij zijn maar boeren, zowat discriminatie van allochtonen of zijn wij nog we nog een lagere bevolkingsgroep!!!.

Of registreer je om te kunnen reageren.