Redactieblog

251 x bekeken

Agrarische sector claimt 3,3 miljoen na stroomstoring

Agrarische bedrijven hebben na de stroomstoring in de Tieler- en Bommelerwaard in december vorig jaar 3,3 miljoen euro schade geclaimd.

Dat blijkt uit een voorlopig overzicht van Dienst Regelingen, die de inventarisatie uitvoerde in opdacht van het Ministerie van Defensie. In totaal hebben circa vijfhonderd agrarische bedrijven schade geclaimd.

Naast de agrarische bedrijven hebben 5.200 particulieren en 1.800 bedrijven schade geclaimd. In totaal gaat het om ruim 15 miljoen euro.

Alle mensen die schade hebben geclaimd krijgen een voorstel voan schadevergoeding. Of een particulier of bedrijf voor schadevergoeding in aanmerking komt hangt af van het type schade dat is geclaimd, het schadebedrag, de mate van onderbouwing en de relatie van de schade met de stroomstoring. Dienst Regelingen overlegt met het Verbond van Verzekeraars over het voorkomen van dubbele claims.

Of registreer je om te kunnen reageren.