Redactieblog

395 x bekeken

ASG onderzoekt oorzaken minder biggen bij tweede worps zeugen

De Animal Sciences Group (ASG) van de Wageningen UR gaat onderzoek doen naar de effecten van de lactatielengte, het voerniveau en de voer-samenstelling in de eerste vier weken van de dracht op de worpgrootte en afbigpercentage.

Het onderzoek, in opdracht van het PVV, de Bond voor Coöperatieve Varkens KI verenigingen en De Heus Voeders wordt uitgevoerd bij tweede worps zeugen op Praktijkcentrum Sterksel.

Tweede worps zeugen worden vaak moeilijker drachtig of geven kleinere tomen in vergelijking met eerste worps zeugen. Dit komt door conditieverlies tijdens de eerste lactatie. In het onderzoek wordt gekeken wat het effect van een kortere lactatieperiode, een hoger voerniveau of een andere voersamenstelling heeft op de biggenproductie. Het onderzoek zal naar verwachting eind 2009 zijn afgerond.

Of registreer je om te kunnen reageren.