232 x bekeken

AID en milieudienst controleren samen veehouderijen

De Algemene Inspectiedienst en de Milieudienst Midden-Holland willen onderzoeken of samenwerking een vermindering van de lasten voor de landbouw oplevert.

Vanaf deze maand gaan zij gezamenlijk veehouderijbedrijven controleren in de gemeenten Vlist, Ouderkerk, Nederlek, Bergambacht en Schoonhoven.

De samenwerking in de Krimpenerwaard is een proef. Doel is om het aantal controles bij de ondernemingen terug te dringen. Tijdens een controle wordt in een keer gekeken naar welzijn en gezondheid van dieren en naleving van de milieuvoorschriften.

Zowel veehouders als controleurs kunnen na de inspectie hun ervaringen aangeven via een telefonische of schriftelijke enquête. Aan het einde van dit jaar vindt een evaluatie van de proef plaats. Dan wordt ook besloten of de samenwerking wordt gehandhaafd.

Of registreer je om te kunnen reageren.