Redactieblog

217 x bekeken 2 reacties

Verburg wil behoud Europees landbouwbeleid

Landbouwminister Gerda Verburg is voor het behoud van een gemeenschappelijk landbouwbeleid in de Europese Unie.

"In de discussie over het landbouwbeleid na 2013 wordt er door sommige lidstaten gesproken om het landbouwbeleid weer per land te regelen. In ben daar geen voorstander van. Voedselveiligheid en voedselgarantie kan beter gezamenlijk geregeld worden, waardoor Europese boeren elkaars collega's zijn, en niet elkaars concurrenten. Alleen met een gezamenlijk beleid kan de EU een rol spelen op de wereldmarkt."

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sandra kelly

  Waarom al die opwinding. Minister Vergeer heeft een en ander al eerder gezegd tijdens het toeristisch uitstapje van haar en haar collega's in september naar het meer van Annecy. Het heeft dus geen zin dat het Agd dit bericht nu als groot nieuws herkauwt en zker niet dat erop gereageerd wordt !

 • no-profile-image

  Graats

  Hoe hypocriet kan zij zijn?
  Natuurlijk kunnen voedselveiligheid en voedselgarantie beter gezamenlijk geregeld worden. Zij is echter medeverantwoordelijk dat de melkquotering afgeschaft gaat worden waardoor de melkveehouders in de gehele EU weer elkaars (inkomens/productie-) concurrenten gaan worden.
  En waarom zou je een rol willen spelen op de wereldmarkt? Ja, dan kunnen de boeren ook gaan concurreren met hun collega’s welke aan minder of bijna géén productie-eisen behoeven te voldoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.