6 reacties

VVD hekelt onbegrip Dienst Regeling bij storing

Tweede Kamerlid Janneke Snijder (VVD) wil opheldering van minister Gerda Verburg over een brochure van Dienst Regelingen (DR).

Daarin staat dat boeren die bij een controle van de Algemene Inspectiedienst hun bedrijfsregister niet bij de hand hebben, niet alleen slachtpremie mislopen, maar tevens een boete kunnen krijgen.

Voor een rundveehouder met jaarlijks 25 slachtingen kunnen de kosten zo oplopen tot 8.000 euro. Waar Snijder vooral moeite mee heeft, is dat computerproblemen niet als excuus gelden. Veel veehouders houden hun bedrijfsregister op internet bij, maar als er een storing is, kunnen zij daar niet onmiddellijk bij.

"Het is te gek voor woorden dat ondernemers meteen een fikse boete krijgen als zelfs even de computer het niet doet", zegt de VVD-politica.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  PC FARMER

  Iedereen wil een pc tijdperk, ook lnv. en dan gaan ze terug naar het stenen tijdperk als het gaat om het bedrijfsregister. lnv gaat zelf promoten om alles via de pc naar hun gegevens op te sturen. belachelijke regeling !!

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Zelf ook een schrijnend geval meegemaakt, waar DR een fout maakt. Deze met sorry goed maakt na driekwart jaar en ook nog vraagt of je misschien rentevergoeding wilt, wat denken zij dan, dat ze nog langer ongestraft op de centen mogen zitten. Maar als je dan zelf je problemen oplost krijgt je geen vergoeding voor de uren die je erin steekt terwijl als je een belachelijk duur bureau in de hand neemt deze schadevergoeding wel te bespreken is. Vreemd maar praktijk.

 • no-profile-image

  dirk

  Ben het helemaal met je eens melkveehouder met de opmerking er aan toegevoegd dat de mensen die de fouten bij dr maken, ook net als de boer worden aangepakt Bv inhouding loon en vacantiegeld

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Weer een voorbeeld van doorgeslagen bureaucratie. Ook de AID is niet onfeilbaar. Uit eigener ervaring hebben ik een fout die de AID bij controle maakten, weer zelf op moeten lossen. Als je de betreffende AIDér er later op aanspreekt, moet je het doen met "sorry, we zullen er de volgende keer beter op letten". Je zou ze meteen een boete opleggen van €8000,-, dan weten ze hoe het voelt om voor iets onnozels beboet te worden

 • no-profile-image

  paul

  De AID is ook niet foutloos. Laat de AID bij een computerstoring bij de boer maar hun eigen (AID) laptop ter beschikking stellen om even te helpen! Als dat niet lukt en de boer krijgt hiervoor een bekeuring zegt dat volgens mij wel genoeg over het niveau van de AID-er.

 • no-profile-image

  Harry Wilzing

  Ik ben blij, dat we nog praktische kamerleden hebben, die de onredelijke bureaucratie een halt toe roepen.
  Als ze bij D.R een fout maken zeggen ze gewoon"ERRATUM" en gaan over tot de orde v/d dag. BEDANKT Janneke.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.