1 reactie

Provincie beslist zelf over vergunning veehouderijen

Noord-Brabant beslist zelfstandig of vergunningen voor veehouderijen worden bekrachtigd. Dat antwoordt landbouwminister Gerda Verburg op vragen van de Tweede Kamer.

Het parlement wilde van haar weten hoe zij aankijkt tegen het niet-ontvankelijk verklaren door de provincie van een aantal bezwaarmakers bij de uitbreiding van 22 veehouderijen. Volgens Verburg is het provinciebestuur in dit geval bevoegd gezag en mag het daar zelf over beslissen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder brabant

    Sterker nog , de provincie heef gisteren al beslist op basis van gegevens uit het beheerplan, wat nog niet eens officieel is vastgesteld. BOVEN 50% VAN DE KDW GEEN NATUURBESCHERMINGSWET, DUS EINDE BEDRIJF.

Of registreer je om te kunnen reageren.