Redactieblog

236 x bekeken 2 reacties

Pluimveetransporten vormen risico bij verspreiding bacteriën

Pluimveetransporten vormen een risicobron voor het verspreiden van bacteriën van dier naar mens.

Dat hebben onderzoekers van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health ontdekt. Mensen kunnen besmet raken met al dan niet resistente bacteriën die vrij komen tijden het transport van pluimvee.

Voor het onderzoek hebben onderzoekers in het westen van de Verenigde Staten vrachtwagens met vleeskuikens gevolgd die onderweg waren naar het slachthuis. Hieruit blijkt dat in de auto’s achter de transporten meer pathogene bacteriën werden gevonden dan in andere auto’s. Het gaat hierbij zowel om antibiotica-resistente bacteriën als om bacteriën die wel gevoelig zijn voor antibiotica.

Door de luchtverplaatsing tijdens het transport kunnen de bacteriën op en in andere auto’s terecht komen. Door het contact van mensen met bijvoorbeeld de deurgrepen van auto’s kunnen mensen besmet raken met de bacteriën. Ook kunnen de bacteriën in de lucht van de auto terecht komen en ingeademd worden.

De onderzoekers stellen dat op basis van het onderzoek verder onderzoek moet worden gedaan naar de biosecurity (hygiëne) tijdens pluimveetransporten. "Het huidige transport in relatief open kratten vormt een risicobron voor de verspreiding van bacteriën."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    simpele boerenl*l

    als je aangereden wordt door een mileuvriendelijke truck die geladen is met biologische wortels kan het ook heel veel vervelendheid opleveren.. dus ik zeg (indirect) verbieden van het vervoer van deze groenten. Alles is schadelijk als je het maar lang genoeg onderzoekt. het leven is juist zo aantrekkelijk omdat we keuzes maken en dus een bepaalt risico daar voor op de koop nemen.

  • no-profile-image

    eric

    tja joh zop kunnen we wel bezig blijven griep wordt ook over gebracht van mens op mens wat een onderzoek heeft waarschijnlijk weer miljoenen dollars gekost zullen we de kippen maar slachten met een mobiele slachtmachine op de boeren bedrijven dan maar of zullen we maar stoppen met het houden van vleeskippen ..

Of registreer je om te kunnen reageren.