2 reacties

'Nijpels negeerde wetenschappelijke rapporten'

Verlaging van het Land van Saeftinghe is ten onrechte afgevallen als volwaardig alternatief voor de ontpoldering van de Hertogin Hedwigepolder.

Volgens ZLTO en Stiching De Levende Delta heeft de commissie-Nijpels bewust wetenschappelijke rapporten terzijde geschoven. De twee organisaties hebben samen met kennisinstituut Deltares de bevindingen van deze commissie beoordeeld. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat verlaging van het Land van Saeftinghe meer voordelen voor de natuur in de Westerschelde oplevert dan ontpoldering. Volgens voorzitter Jaap Gelijnse van De Levende Delta heeft Nijpels echter de opdracht gekregen dergelijke inzichten te negeren.

Tweede Kamerlid Ad Koppejan (CDA) is blij met deze bevindingen en hoopt dat deze ertoe kunnen leiden dat landbouwminister Gerda Verburg haar plannen in de Hertogin Hedwigepolder niet doorzet. VVD’er Helma Neppérus vindt dat het kabinet opnieuw met Vlaanderen moet onderhandelen om ontpoldering te voorkomen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    dat was ook de opdracht aan nijpels,de uitslag stond bij voorbaat al vast,zo werkt dat tegenwoordig,als er maar een bekende naam onder het rapport staat wordt het rapport belangrijk geacht,hiervoor wordt nijpels vorstelijk betaald en dat is voor hem belangrijk

  • no-profile-image

    melkveehouder

    ZLTO moet doorzetten en hier kamervragen over (laten) stellen. Deze handelswijze is wat de agrarische achterban al langer stoort aan het beleid in Den Haag. Deze manier van "interpretatie van wetenschappelijk onderzoek heeft de landbouw inmiddels veel geld gekoste. Het zal met het ammoniakdossier niet veel anders zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.