Redactieblog

3 reacties

Mogelijk terugvordering premie bij melkveehouders

Dienst Regelingen moet mogelijk premies van toeslagrechten gaan terugvorderen.

Tijdens Europees controlebezoek bij de dienst is gebleken dat er op het moment dat de melkpremie in 2007 is opgenomen in het toeslagrechtensysteem een te hoog bedrag is gerekend voor melkpremie. Het gaat om € 0,13 per 1.000 kilo melk. Hierdoor hebben vorig jaar 21.500 bedrijven gezamenlijk ongeveer 1 miljoen euro teveel premie ontvangen.

Ook dit jaar krijgen melkveebedrijven teveel premie uitbetaald. "Voor 2007 hebben we het bedrag niet hoeven terugvorderen van Brussel. We zijn nu in onderhandeling om dat voor 2008 ook niet te hoeven doen. Bovendien hebben we het erg laat ontdekt, waardoor de uitbetaling voor dit jaar toch gewoon door gaat", legt een woordvoerder uit.

De meeste melkveehouders, 78 procent, zullen niet te maken krijgen met een terugvordering omdat zij minder dan 100 euro teveel ontvangen. Bij 20 procent van de melkveehouders moet tussen 100 en 200 euro worden teruggevorderd. Voor overige bedrijven gaat het om maximaal 800 euro.

Lees ook Uitbetaling toeslagrechten niet sneller door kredietcrisis

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  deden ze dat bij hefkens ook ?nee dat bedrag was de moeite niet waard

 • no-profile-image

  foutje

  Tja, en als veehouders een foutje maken kunnen ze fluiten naar hun centen.

  Laat ze lekker hun verantwoordelijkheid nemen en zelf de portemonnee trekken...

 • no-profile-image

  J

  Wij moeten eens fouten maken bij dienst regelingen!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.