Redactieblog

310 x bekeken

LTO Noord voert actie voor komende verkiezingen

LTO Noord wil zoveel mogelijk boeren en tuinders en andere agrarische deskundigen in de waterschapsbesturen.

Om dit te realiseren voert de belangenorganisatie tijdens de waterschapsverkiezingen actie onder boeren en tuinders en andere bewoners en gebruikers van het buitengebied. De verkiezingen worden van 13 tot en met 25 november gehouden. "Boeren en tuinders zijn zeer afhankelijk van het waterbeheer, net als andere gebruikers en bewoners van het platteland. Daarnaast is het onderhoud van sloten en dijken en bijvoorbeeld de beschikbaarheid van schoon water ook een belang van iedereen", aldus LTO Noord.

LTO Noord roept haar leden en relaties op om via hun netwerk mensen te bewegen op kandidaten met een agrarische achtergrond te stemmen. "Wij vinden dat betrokkenheid en deskundigheid van kandidaten leidend moet zijn", zegt Henk Veldhuizen, bestuurder van LTO Noord en voorzitter van de commissie Water. "We hebben er als agrarische sector groot belang bij dat we in de waterschappen goed vertegenwoordigd blijven", benadrukt Veldhuizen. Rond 75 procent van de waterprojecten worden uitgevoerd in het buitengebied en hiervoor wordt doorgaans medewerking gevraagd van boeren en tuinders.

Of registreer je om te kunnen reageren.