Redactieblog

166 x bekeken

"Krachtenbundeling van belang voor toekomst"

Jonge boeren moeten in de toekomst partij blijven voor de steeds groter wordende afnemende partijen.

Dat is de belangrijkste conclusie die het NAJK en de Europese jonge boeren organisatie Ceja trekken na het tweedaagse congres over de toekomst van de landbouw in Europa.

"Het aantal afnemers neemt af en de grootte van de afnemers neemt toe. We moeten zorgen dat we door krachtenbundeling op een positieve manier partij blijven voor de afnemers. Niet door een blok te vormen, maar door verbinding te houden met de partijen die meerwaarde bieden aan de producten moeten wij ook goede prijzen voor onze producten zien te realiseren", aldus Joris Baecke, portefeuillehouder internationaal van het NAJK.

Een tweede belangrijke conclusie is dat de jonge boeren vooral hun kostprijs in de gaten moeten houden. "We moeten marktgericht en concurrerend werken. Daarvoor moeten we de kostprijs van onze producten heel goed in de gaten houden", aldus Baecke.

Of registreer je om te kunnen reageren.