214 x bekeken 1 reactie

Graus: nieuw onderzoek kosten verbod nertsen

De Partij voor de Vrijheid (PVV) wil dat er opnieuw onderzoek wordt verricht naar de kosten van een verbod op de nertsenhouderij.

Volgens Tweede Kamerlid Dion Graus hoeft financiële compensatie voor ondernemers lang niet zo duur te zijn als onlangs het LEI becijferde.

De PVV is voorstander van een verbod op de sector, maar alleen als nertsenhouders daarvoor voldoende gecompenseerd worden. Toch wil Graus daar ook weer niet te veel geld aan uitgeven; de half miljard die het LEI voorstelt, vindt hij te veel. De PVV’er denkt dat 'enkele tientallen miljoenen' al voldoende is.

Begin december vergadert de Tweede Kamer over een verbod op de sector. Zonder steun van de PVV is er echter geen meerderheid voor dit voorstel van PvdA en SP. De Christenunie denkt in plaats van een verbod aan een beperking aan de groei van de nertsenhouderij.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Die Dion Graus is de miskleun in de PVV , niets anders dan een eco-fascist.Hij moet maar gauw naar de partij voorde dieren gaan , dan houden we de niet serieus te nemen mensen een beetje bij elkaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.