Redactieblog

Doden door giftige paddenstoelen in Georgië

In Georgië zijn drie kinderen omgekomen door een vergiftiging met paddenstoelen.

Meer dan vijftig mensen zijn in kritieke toestand opgenomen in ziekenhuizen in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Deskundigen zeggen dat dat vergiftigingen komen door een speciaal type paddenstoel, dat wel via een afzetkanaal bij de mensen gekomen is. Ze baseren dit op het grote aantal patiënten.

De paddenstoelen zijn afkomstig uit het gebied Hashurskom. In Rusland en Georgië komen vergiftigingen door paddenstoelen vaker voor, maar is het dit jaar ernstiger dan voorgaande jaren. Het ministerie van volksgezondheid heeft een speciale commissie opgesteld die zich richt op de vergiftigingen. De commissie komt deze week met een lijst paddenstoelen die giftig zijn.

De kinderen stierven aan leverfalen als gevolg van de vergiftigingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.