Redactieblog

533 x bekeken 4 reacties

'Boer zoekt klus' overbodig

Weet LTO niet meer wat ze moet doen? Doet men daarom werk dat anderen al prima verzorgen? Dat lijkt er wel op met Boer zoekt klus.

Het principe is goed. Boeren, of zoons van boeren, die te weinig werk op het bedrijf hebben, bij een andere boer laten werken. Het mes snijdt aan twee kanten. De één heeft arbeid over, de andere boer krijgt een gemotiveerde medewerker in deeltijd. Prachtig toch?

Inderdaad. Als het een nieuw initiatief was. Maar dat is het niet. We hebben al het AB-uitzendbureau. Wij werken al jaren tot volle tevredenheid met AB-Oost. We krijgen boerenzonen op het erf, waar we het bedrijf volledig aan kunnen toevertrouwen. AB-Oost doet dus precies hetzelfde als de LTO met Boer zoekt klus.

Daarom is dit nieuwe initiatief van LTO totaal overbodig. Sterker nog, het is zelfs onfatsoenlijk dat de ene landbouworganisatie de andere, AB-Oost, gaat beconcurreren. Dat dient geen enkel doel. Bovendien kaapt men de werknemers voor elkaars neus weg. AB-Oost heeft nu soms al moeite voldoende mensen in dienst te krijgen, die ervaring hebben in de veehouderij. Dat wordt nog minder door de actie van LTO.

Overbodig dus, deze Boer zoekt klus. Het zou de LTO sieren wanneer ze stopt met deze arbeidsbemiddeling. En steek de energie in de echte taak: belangenbehartiging. Daar valt genoeg te verdienen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Arie

  Beste Vergaderboer,

  Maar niet iedere boerenzoon wil graag werken via het uitzendbureau-principe. Een ZZP-er regelt zijn zaakjes liever zelf.
  Bekijk het dus niet alleen vanuit de vraagkant maar ook vanuit de aanbieders.
  In principe is wat AB Oost doet ook niks nieuws, als ik een buurman heeft die graag klauwen kapt en dat goedkoop doet vraag ik hem in plaats van AB Oost. Het voordeel van het Internet is dat iedereen elkaars buurman is geworden.

 • no-profile-image

  Paul

  Boer zoekt helemaal geen klus, boer zoekt een betere melkprijs, zodat ie niet hoeft bij te klussen in z`n spaarzame vrije tijd !

 • no-profile-image

  dirk

  Dit toont weer eens de onkunde van onze Langzaam Ten Onder vrienden.
  Vrijen met de overheid en de plank weer eens finaal mis slaan.

 • no-profile-image

  Mark

  Ik vind dat AB-Oost een kans heeft laten liggen. Men blijft op de ouderwetse wijze arbeid beschikbaar stellen. LTO heeft een nieuwe wijze voor zzp-ers gevonden. Dat had AB-Oost moeten doen. Die legt zich meer toe op andere bedrijfstakken. Jammer. Nu hebben we weer twee soorten hulp op de boerderij. Dat brengt vast extra kosten met zich mee. Kan AB-Oost de activiteit van LTO niet overnemen?

Of registreer je om te kunnen reageren.