1 reactie

Boer moet meer bijdragen aan onderhoud landschap

Rijk en provincies gaan samen onderzoeken welke landschappen de moeite waard zijn te behouden of te herstellen en wat dit gaat kosten.

Binnen deze nog aan te wijzen gebieden kunnen nieuwe beperkingen gaan gelden voor boeren, die daarvoor mogelijk gecompenseerd worden.

Dat staat in de Agenda Landschap van de ministers Gerda Verburg (landbouw) en Jacqueline Cramer (vrom). Het kabinet neemt daarmee de aanbevelingen van de Taskforce Financiering Landschap, die onlangs haar bevindingen presenteerde, grotendeels over. De kosten voor het onderhoud en het herstel van de gebieden moeten door overheid en private partijen gezamenlijk worden opgebracht.

Hoewel er dus mogelijk nieuwe beperkingen en daarmee samenhangende compensatiemaatregelen voor boeren en andere grondeigenaren worden ingevoerd, schrijven de bewindslieden dat zij geen nieuw systeem willen met 'subsidies die het particuliere initiatief beknellen'. Boeren moeten volgens Verburg en Cramer de kans krijgen om via het landschap 'bij te dragen aan continuïteit van hun bedrijf'.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    het meeste geld gaat toch naar de landschaps organisaties met dikbetaalde directeuren,deze organisaties zullen niet toestaan dat de boer een redelijke vergoeding krijgt voor landsschapsonderhoud,dit is broodnijd.de landsschapsorganisaties klagen zelf dat ze geen geld hebben voor onderhoud,maar hebben wel geld voor aankoop van landbouwgrond,dit is de vicieuze cirkel waar ze in ronddraaien

Of registreer je om te kunnen reageren.