Redactieblog

1 reactie

Akkoord over export slachtvee

België, Frankrijk en Nederland hebben een akkoord bereikt over de export van slachtvee uit het insluitingsgebied voor blauwtong serotype 6.

Naar verwachting kunnen slachtdieren in de loop van volgende week geëxporteerd worden. "We werken nog aan de juridische regeling en de exacte voorwaarden die België en Frankrijk stellen", aldus een woordvoerder van het ministerie van landbouw.

De bedrijven waarop BTV-6 is aangetroffen worden maandag vrij gegeven. "Ook deze bedrijven mogen dan de dieren die vrij zijn van blauwtong type 6 afvoeren van hun bedrijf. De besmette dieren moeten minimaal zestig dagen op het bedrijf blijven", aldus LNV.

Bij onderzoek in de kilometerzones rondom zijn zes besmette bedrijven gevonden verdeeld over drie kilometerzones. Omdat er steeds een dier is gevonden met virus, gaat LNV nu alle bloedmonsters van de onderzochte dieren nu ook onderzoeken op antistoffen tegen BTV-6, om hiermee de verspreiding beter in beeld te krijgen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    E.Algra

    Dit is een goed bericht voor de schapen sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.