Redactieblog

343 x bekeken

Aanpassing regeling monstername derogatie

De regelgeving voor monstername voor derogatie is iets aangepast. Dat meldt laboratorium BLGG.

Aanleiding is onduidelijkheid over de monstername, waardoor de AID in sommige gevallen de monstername niet goedkeurde. In de aangepaste regelgeving blijft het toegestaan dat kleine percelen worden samengevoegd tot percelen van vijf hectare. Hierbij moet wel over alle hectares grond gestoken worden voor het monster.

Eerder was afgesproken dat monstername over 2 hectare representatief was voor de complete 5 hectare. Dat wordt nu niet meer toegestaan. Voor percelen groter dan 5 hectare blijft de regeling dat er per 5 hectare één monster genomen moet worden, gebaseerd op grond verdeeld over het hele perceel.

Of registreer je om te kunnen reageren.