Redactieblog

Zwitserland bestrijdt BVD

In Zwitersland worden dit najaar meer dan een miljoen runderen worden onderzocht op Bovine Virus Diarree (BVD).

Met de grote campagne wil de veehouderij in samenwerking met de overheid de ziekte uitroeien.

Runderen waarbij BVD wordt aangetroffen worden vroegtijdig geslacht om verdere verspreiding tegen te gaan. In het voorjaar zijn al 600.000 dieren in Zwitserland onderzocht op BVD. Het uitroeiingsprogramma zal een paar jaar duren. Doel is dat Zwitserland in drie tot vier jaar vrij is van BVD.

Het programma kost 38 miljoen euro, waarvan de rundveehouders zelf een derde betalen. Wanneer de sector vrij is van de ziekte bespaart dit de rundveehouders jaarlijks 6,3 miljoen euro, verwacht het Zwitserse ministerie van landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.