323 x bekeken 1 reactie

Voorlopig geen stappen tegen Vaex

Landbouwminister Gerda Verburg heeft nog geen stappen ondernomen tegen het Noord-Brabantse vervoersbedrijf Vaex naar aanleiding van een deze zomer in Oostenrijk onderschept biggentransport.

De chauffeur moest ter plaatse de helft van dieren lossen, omdat zijn wagen overbeladen was.

Om te kunnen optreden tegen het bedrijf is het volgens Verburg noodzakelijk dat zij in het bezit is van de door de Oostenrijkse autoriteiten opgemaakte rapporten over de overtreding. Die heeft zij echter nog niet ontvangen. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft zij Oostenrijk te hebben gevraagd zo snel mogelijke alle beschikbare gegevens op te sturen.

De transporteur werd op 25 augustus van de weg gehaald en gedwongen de helft van de 1.850 biggen af te laden en apart te vervoeren. Zelf heeft het bedrijf altijd volgehouden dat het transport in Nederland was goedgekeurd en dat er daarom niets mis mee was. Een woordvoerder verklaarde destijds dat alle normen in acht waren genomen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    varkenshouder JD

    Dit is ook terecht. dit bedrijf is een van de
    grootste exporteurs van europa die natuurlijk graag door iedereen op de korrel word genomen. Maar uit navraag bij diverse exportplaatsen in nederland en bij RVV Dierenartsen blijkt dat dit bedrijf er een zeer goede administratie, planning (B.a.s) en zorgvuldige manier van transport bezigd. maar ja. iemand aanwijzen en besmetten met een slechte naam is niet zo moeilijk. van de valk raakt het imago van de erwtjes 3 x opwarmen ook niet snel meer kwijt> Gewoon allemaal ons uiterste best doen in het diertransport dan komt t goed

Of registreer je om te kunnen reageren.