Redactieblog

2 reacties

Vergister in LOG Tungelroy via leidingensysteem

In het landbouwontwikkelingsgebied Tungelroy, bij het Limburgse Weert, is potentie voor een vergistingsinstallatie.

Dat blijkt uit een studie naar de mogelijkheden voor duurzame energie in het LOG. Het onderzoek richtte zich op de veebedrijven in het LOG Tungelroy die hun mest via een ondergronds leidingensysteem naar een centrale plaats waar de mest samen met co-producten wordt vergist. De co-vergistingsinstallatie levert voldoende energie om het dorp Tungelroy van energie te voorzien. De restwarmte en overige energie wordt gebruikt in een naastgelegen tuinderskas.

Het project wordt nu verder onderzocht, waarbij onder andere naar de kosten en de opbrengsten van het systeem wordt gekeken. Het onderzoek is volgens de ontwikkelaars representatief voor andere landbouwontwikkelingsgebieden in Nederland.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    dirk

    Vraagje: WAAR ligt Tungelroy?

  • no-profile-image

    Mariska

    Een hele terechte vraag. Het ligt bij Weert, in Limburg. (de tekst is aangepast)

Of registreer je om te kunnen reageren.