221 x bekeken

Verburg neemt onrust CDA en VVD over middelen deels weg

CDA en VVD vinden dat landbouwminister Gerda Verburg zich moet inspannen om de amendementen van het Europees Parlement bij de gewasbeschermingsmiddelenverordening van tafel te krijgen.

Dat stelden beide partijen vanochtend tijdens een debat.

Het Europees Parlement wil strengere regels voor bestrijdingsmiddelen dan de Europese landbouwministers. Als de voorstellen van de parlementariërs worden aangenomen, kan dat grote gevolgen hebben voor het voortbestaan van verschillende teelten in Nederland.

Volgens Verburg zal het echter zo’n vaart niet lopen. Zij benadrukte vandaag dat het nog lang niet zeker is dat het Europees Parlement al haar eigen voorstellen zal aannemen. Bovendien zijn de landministers van de lidstaten, inclusief Verburg zelf, tegen een verdere aanscherping.

De Tweede Kamerfracties van CDA en VVD gaven aan enigszins gerustgesteld te zijn door de woorden van de minister, maar gaven haar wel de opdracht in Brussel ervoor te pleiten dat het Europees Parlement de gewraakte voorstellen verwerpt. Verburg zegde toe dit te zullen doen.

Lees ook Verburg stemt niet in met strengere eisen aan middelen

Of registreer je om te kunnen reageren.