Redactieblog

Vaccinatiecampagne tegen PPR in Kenia

De Keniaanse regering wil een vaccinatiecampagne beginnen tegen pest van de kleine herkauwers, Peste des Petit Ruminants (PPR).

In een maand tijd moeten minimaal 15 miljoen schapen en geiten gevaccineerd worden voor de dodelijke ziekte. De vaccinatie wordt door de overheid betaald, in samenwerking met de Verenigde Naties, de FAO en andere organisaties.

PPR is voor het eerst in 2006 aangetroffen in Kenia, maar is inmiddels verspreid over een groot deel van het land. De veeziekte veroorzaakte tot nu toe een bijna 10 miljoen euro schade.

PPR komt vooral in Afrika voor, ten zuiden van de Sahara. Vorige maand werd de ziekte voor het eerst boven de Sahara aangetroffen in Marokko. Ook daar wordt op grote schaal gevaccineerd tegen de ziekte.

Of registreer je om te kunnen reageren.