Redactieblog

'Uitrijdseizoen dierlijke mest goed verlopen'

Het uitrijdseizoen voor dierlijke mest is goed verlopen. Dat concludeert loonwerkersorganisatie Cumela.

"Er is dit jaar veel mest getransporteerd en er is veel gebruik gemaakt van de opslagcapaciteit in het akkerbouwgebied", aldus voorzitter Jaap Uenk van de sectie meststoffendistributie. De bouw van extra mestopslagcapaciteit in de akkerbouwgebieden biedt volgens de voorman al wel extra mogelijkheden voor het uitrijden van mest, omdat de lange afstandstransporten nu meer verspreid over het jaar plaats kunnen vinden.

Hoe het staat met de voorraden van mest bij varkensbedrijven is nog niet duidelijk in beeld. "Het beeld is wisselend. Er lijkt hier en daar nog wel wat mest te zitten", aldus Uenk.

Of registreer je om te kunnen reageren.