Redactieblog

471 x bekeken 17 reacties

Subsidieregeling jonge boeren overvraagd

Het aantal aanvragen voor de subsidieregeling voor jonge agrariërs is groter dan het budget voor de regeling.

Dat meldt Dienst Regelingen. In totaal hebben 652 jonge agrariërs subsidie aangevraagd voor de regeling waarbij de ondernemers 20 procent van de kosten van een investering van het bedrijf vergoed krijgen. Aan de subsidieregeling Bedrijfsmodernisering Jonge Agrariër zit een maximum van 20.000 euro per boer.

Voor de regeling is in totaal 10.597.760 euro beschikbaar. Hiervan is 8,8 miljoen euro afkomstig van het ministerie van landbouw. De overige bijdragen worden door provincies vergoed. Gelderland (558.140 euro) en Noord-Brabant (465.116 euro) zijn de provincies die het meeste bijdragen aan de regeling. Drenthe, Overijssel, Utrecht, Noord-Holland, Zeeland en Limburg dragen ook bij aan de subsidieregeling, Groningen Friesland Zuid-Holland en Flevoland betalen niet mee.

Bij de loting voor de subsidieregeling krijgen de boeren die in 2006 en 2007 uitgeloot werden voor de subsidie voorrang. De openstelling van de subsidieregeling liep van 1 tot 25 september.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  W Geverink

  Eerst jager en nu ook nog boer .......... Dat is de druppel . Hij heeft al een tijd niets van zich laten horen . Het zal toch niet zo zijn dat hij voor de "bubberton" gesprongen is ?

 • no-profile-image

  down under

  Nee joh, het is weer einde van de maand en dan heeft hij te veel last van zijn kater zodat hij niet uit zijn nest wil komen om wat onzin uit te kramen. Morgen is het weer pay day voor de uitkeringtrekkers en dan kan ie weer naar de super om zijn geliefde hertog jan bier te gaan kopen zodat hij zijn kater kan weg drinken.

 • no-profile-image

  ps

  abcdefg..............teljesubsidiemee

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Hertog jan vooral zo doorgaan erg vermakelijk.

 • no-profile-image

  HERTOG JAN

  Zie hier de volgende reden om de landbouw in ons land volledig te beeindigen. Geef vlug alles terug aan de natuur. Boeren zijn de moderne steuntrekkers. Maar blijven wel een 4 wiel aangedreven mercedes rijden. En dan maar schelden op natuurliefhebbers. jaja, het zal wel weer geschrapt worden. Maar......... wat ik beweer is en blijft de waarheid. ontegenzeggelijk.

 • no-profile-image

  Ryan Molendijk

  Hé Hertog, als ik familie van je ben dan stroomt er toch nog een beetje boerenbloed door je aderen. Wie had dat nou gedacht!

 • no-profile-image

  Ryan Molendijk

  Hertog Jan, linksom of rechtsom ik heb 'm gekregen. Zeg Hertog, ik heb me is even verdiept in jou verleden. Het schijnt dat je houd van jachtpartijen en dat je een mentaal gestoorde broer hebt. Weet je zeker dat hij niet af en toe onder jou naam hier onzin uit zit te kramen?

 • no-profile-image

  anneke

  ja, hoor onze subisidie opstrijker hertog jan weer. Doe eens volwassen en sta eens met beide benen op de grond. Kijk een naar de econ. crisis...... van natuur wordt geen Nederlander rijker hoor.

 • no-profile-image

  hertog jan

  anneke, jij kunt overal rijk van worden. en ryanneke, ik heb een gestoorde broer die ryan heet en in eibergen woont. DAAR HEB IK HEM MET MIJN GEWEER HEENGEJAAGD. KWIEBUS.

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Hertog jan vooral zo doorgaan erg vermakelijk.

 • no-profile-image

  down under

  ha.ahahah. ha.ahahaha Heb je dat gefrustreerd mannetje weer. Ik denk niet na dus besta niet. Weet je nog?

 • no-profile-image

  hertog jan

  ha ryan (wat een lelijke buitenlandse naam), ik bespeur geen jaloezie. Ik ben bang voor concurrentie. Ik dien de grootste subsidie te krijgen voor al mijn werk hier op deze site. Down under, nota bene bijna mijn broer heeft ook weer met zijn blubberhanden aan de pc gezeten, hier te ruiken. Prettige dag verder en zorg dat mijn subsidie niet in het geding komt.

 • no-profile-image

  Ryan Molendijk

  Hertog, ik weet niet waar jouw vingers hebben gezeten maar in ieder geval één daarvan is blijven hangen op de S van je toetsenbord. Jij verdient misschien subsidie maar je krijgt het niet. Ik heb die subsidie twee jaar geleden al opgestreken, niet omdat ik hem verdiende, maar gewoon omdat het kon.

 • no-profile-image

  hertog jan

  Ha Anneke, jij kunt overal geld mee verdienen. En ryan heeft gelijk, ik een gestoorde broer. Die heet Ryan en ik heb hem met mijn jachtgeweer naar Eibergen gejaagd. Goeie of niet????????

 • no-profile-image

  Ryan Molendijk

  Ik bespeur enige jaloezie in je opmerking Hertog Jan.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Hertog Jan, dan moeten de milieorganisaties het ook maar zonder enkelen subsidie gaan doen!En het bedrijfsleven en alles wat subsidie krijgt, kan de belasting ook wat omlaag.
  Wees toch een kerel en discusseer normaal met argumenten ipv stom geraas.

 • no-profile-image

  hertog jan

  Ryanneke toch, jij hebt die ssss niet gekregen omdat het kon, maar omdat je een buitenlandse naam had. das nog eens een goeie.

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.