Redactieblog

230 x bekeken 1 reactie

'Rijk verantwoordelijk bij schade verzilting Zoommeer'

Het bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland heeft unaniem een motie aangenomen waarin het Rijk verantwoordelijk wordt gehouden voor de gevolgen van de voorgenomen verzilting van het Volkerak-Zoommeer voor het gebied Delfland.

Het Hoogheemraadschap maakt zich zorgen over de zoetwatervoorziening voor de glastuinbouw in het gebied. Door verzilting van het Volkerak wordt ook het Haringvliet en de Brielse Maas zout. De Brielse Maas speelt een belangrijke rol bij de watervoorziening van het glastuinbouwgebied. Zonder het water uit de Briese Maas wordt het slootwater in het gebied veel te zout door de zoute kwel in het laaggelegen gebied.

Met het verantwoordelijk stellen van het Rijk voor de gevolgen van de plannen hoopt het Hoogheemraadschap de plannenmakers op andere gedachten te brengen zodat de verzilting van het Volkerak-Zoommeer wordt afgeblazen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    de plannenmakers zitten zonder risico,s achter hun bureau

Of registreer je om te kunnen reageren.