Redactieblog

Raad van State verbiedt bouw megastal

De Raad van State heeft besloten dat een varkensstal voor 16.000 varkens met opslag en verwerking van bijproducten in het Noord-Brabantse Diessen er niet mag komen.

De provincie Noord-Brabant had aan de varkenshouder een milieuvergunning verleend. Volgens de Raad van State heeft de provincie echter niet onderzocht of de ammoniak die het bedrijf uitstoot schadelijk is voor het natuurgebied Kempenland, in de buurt van Diessen.

Het provinciebestuur vindt dat rondom Diessen geen nieuwe veebedrijven mogen worden gebouwd. Voor het plan van de 16.000 varkens werd echter een uitzondering gemaakt omdat het bedrijf gerealiseerd zou worden op een bestaand veehouderijbedrijf. De Raad van State gaat hier niet mee akkoord.

Bezwaren van de komst van het bedrijf omdat dit een risico zou zijn voor de volksgezondheid in verband met de MRSA-problematiek zijn door de Raad van State verworpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.