Redactieblog

2 reacties

'Overgewicht door meer eten en niet door minder bewegen'

De toename van overgewicht komt niet door minder beweging, maar door de hoeveelheid energie die via voeding wordt opgenomen.

Dat blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Obesity. De fysieke activiteiten van inwoners in de Verenigde Staten en West-Europa is de afgelopen dertig jaar niet afgenomen constateert Klaas Westerterp, hoogleraar humane Energetica van de Universiteit van Maastricht. “Voor de meeste Nederlanders vormt beweging een geringe bijdrage aan hun energieverbruik”, aldus Westerterp.

Sinds de jaren 80 zijn mensen in geïndustrialiseerde landen meer gaan eten, concludeert de onderzoeker. Hij wijt dit aan het feit dat mensen vaker buiten de deur eten en meer frisdrank zijn gaan consumeren, waardoor de energie-inname stijgt.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    dirk

    Iedereen moet weer aan de schop.

  • no-profile-image

    gert

    ja lekker eten, wie wil dat niet ? de mensen zie je overal lopen smikkelen,met ijs ,patat, vis of loempias,enz

Of registreer je om te kunnen reageren.