Meer afschrijven op glas mag niet van Brussel

De afschrijvingsbeperking voor tuinbouwkassen wordt niet opgeheven.

Volgens staatssecretaris Jan Cees de Jager zou de Europese Commissie daar niet mee akkoord gaan, zo schrijft hij aan de Tweede Kamer.

Sinds 1 januari vorig jaar geldt een afschrijvingsbeperking voor onroerende zaken, waardoor gebouwen nog maar tot 50 procent van de WOZ-waarde kunnen worden afgeschreven. Dat geldt ook voor tuinbouwkassen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer droeg het kabinet op voor deze sector een uitzondering te maken.

Dat is niet mogelijk, stelt De Jager. Hij heeft hierover informeel gesproken met de Europese Commissie en te horen gekregen dat Brussel een hogere afschrijvingsmogelijkheid zal beschouwen als ongeoorloofde staatssteun. De 22 miljoen euro die De Jager wel al had gereserveerd voor deze maatregel, wordt nu grotendeels besteed aan de MIA en Vamil-regelingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.