Redactieblog

LTO wil zelfstandigenaftrek behouden

LTO Nederland vindt dat het Belastingplan 2009 onvoldoende ondernemerschap in de land- en tuinbouw stimuleert.

Ook ondersteunt het belastingplan duurzame investeringen in de land- en tuinbouw onvoldoende volgens de landbouworganistie.

LTO pleit voor het behoud van de zelfstandigenaftrek voor boeren en tuinders. "Als dat in de huidige vorm niet kan, willen we voorstellen uitwerken om deze aftrek samen met de MKB-winstvrijstelling om te vormen tot één nieuwe regeling", aldus LTO.

LTO is wel te spreken over de verlaging van de ww-premie en het schrappen van de btw-verhoging in het nieuwe belastingplan. "Voor zelfstandige ondernemers zit er echter vrijwel geen lastenverlichting in het pakket. Zij moeten het doen met een bevriezing van de zelfstandigenaftrek", constateert LTO. Het belastingplan komt eind deze maand aan de orde in de Tweede Kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.