Redactieblog

188 x bekeken

LTO Noord blij met standpunt provincie over zoutwinning

LTO Noord Friesland reageert verheugd op het standpunt van de provincie Friesland en de gemeenten om geen zoutwinning meer toe te staan op het vaste land.

“Het jarenlange pleidooi van LTO Noord en de betrokken ondernemers om de zoutwinning te stoppen heeft gehoor gevonden”, aldus LTO Noord. Volgens LTO Noord is met het standpunt van de provincie en de gemeenten de druk maximaal opgevoerd om de minister van Economische zaken ervan te overtuigen dat de zoutwinning grote negatieve gevolgen heeft voor het gebied. Zoutwinning gaat gepaard met bodemdaling en verzilting. Hierdoor komt de pootgoedteelt in het gebied in gevaar. De pootgoedteelt is belangrijk voor de regionale economie.

“Gelet op de brede coalitie in het gebied, ligt het voor de hand dat de Haagse politiek nu ook de minister gaat overtuigen”, aldus LTO Noord.

Of registreer je om te kunnen reageren.