Redactieblog

Forse daling kunstmestverkoop in Brazilië

De verkoop van kunstmest is in Brazilië in september opnieuw fors gedaald. Dat meldt de Braziliaanse kunstmestindustrie, Anda.

De belangrijkste oorzaak van de terugloop van kunstmestverkoop is de kredietcrisis. In september werd in Brazilië 2,16 miljoen ton kunstmest verkocht, dat is 27 procent minder dan in september 2007. In augustus lag de kunstmestverkoop al 29 procent onder het niveau van dezelfde periode in 2007.

Anda verwachtte eerder dit jaar dat in 2008 een nieuw record gevestigd zou worden in de verkoop van kunstmest. De prognose is bijgesteld naar de verkopen van vorig jaar, die op 24,6 miljoen ton lagen.

Voor 2009 is Anda zorgelijk. Er zijn volgens de organisatie nog nauwelijks bestellingen voor het nieuwe groeiseizoen gedaan, terwijl dit normaal gesproken wel zo is.

Of registreer je om te kunnen reageren.