Redactieblog

Fokveeshows gaan door ondanks blauwtong

De fokveepresentaties tijdens de Rundveerelatiedagen in Hardenberg en de Alta Dairy Day in Teteringen gaan ondanks de verzamelbeperkingen in verband met het nieuwe type blauwtong gewoon door.

Dat melden de organisatoren van de evenementen. "We hebben met de VWA overlegd en de dieren zijn maandag allemaal klinisch gekeurd door dierenartsen. Omdat de dieren allemaal afkomstig zijn uit het insluitingsgebied kunnen we de dieren wel verzamelen. Na terugkomst blijven de dieren ook voorlopig op de bedrijven waar ze vandaan komen", aldus een woordvoerder van Genes Diffusion. Dit bedrijf toont op de relatiedagen dochters van de stier Rocko.

De Alta Diary Day wordt vrijdag 31 oktober gehouden in het Noord-Brabantse Teteringen. "We hebben van vijf stieren voldoende dochters kunnen vinden van buiten het insluitingsgebied, waardoor we deze dochtergroepen gewoon kunnen presenteren", aldus Arjan Bom van Alta. Alleen de dochtergroep van AltaMaxwell Red komt te vervallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.