Redactieblog

2 reacties

Dode mus van VVD'er Mulder?

Jan Mulder is prominent lid van de VVD in het Europees Parlement.

Hij heeft de Landbouwcommissie van het Europees Parlement zover gekregen dat ze instemmen met versoepeling van het superheffingregime in de EU. Een doorbraak of een dode mus?

Dat laatste lijkt me. Eerst even de feiten. Mulder wil dat er geen superheffing betaald hoeft te worden als er geen overschrijding is in Europa. Europese verevening dus. Een prachtig plan. Goed voor Nederland. Wij zijn immers kampioenoverschrijders. Compliment voor Mulder.

Dan de haalbaarheid. Die lijkt me klein. Eerst moet het hele Europese Parlement het voorstel overnemen. Dat Parlement heeft enkel adviesrecht. De beslissingen worden uiteindelijk genomen door de Raad van Landbouwministers.

Denken we dat het daar door komt? Vergeet het maar. Dan moeten de Franse en Engelse landbouwministers akkoord gaan met de overheveling van hun quotum naar Nederland. Een utopie.

Mulder brengt zijn overwinning in de Landbouwcommissie met veel bravoure en enthousiasme. Net alsof we de buit al binnen hebben. Het is echter niet meer dan blij zijn met een dode mus. Een schaamlap voor al zijn andere voorstellen, die door de Landbouwcommissie meteen werden weggestemd. Een kinderhand is gauw gevuld.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    DJ

    Vergaderboer, waarom zo'n bittere toon? Jan Mulder probeert iets te bereiken, daar ben je het mee eens of niet. Het is ongepast hem daarvoor zo af te zeiken. Wat heb je zelf bereikt in het leven behalve anderen afzeiken?

  • no-profile-image

    Vergaderboer

    Inderdaad, DJ, mijn toon was bitter. Dat kwam niet door de poingen van de heer Mulder wat voor de veehouderij te bereiken. Ik heb ook gezegd dat het een een goed plan was. Wat me in het verkeerde keelgat schoot was de bravoure waarmee het gebracht werd. Net alsof het gelopen race was, terwijl het niet meer was dan een startschot. De toon en de muziek moeten wel met elkaar corresponderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.