288 x bekeken

'Christenunie draait met standpunt over nertsen'

De Christenunie is gedraaid door zich nu uit te spreken tegen een verbod op de pelsdierhouderij.

Dat zei Tweede Kamerlid Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) vanochtend tijdens een debat. Vandaag vergadert de Tweede Kamer over een wetsvoorstel van PvdA en SP. Die partijen willen dat in 2018 alle nertsenhouderijen in Nederland zijn opgedoekt. Ernst Cramer van de Christenunie sprak zich eerder deze week uit tegen een verbod, tot grote verbazing van Ouwehand.

Zij confronteerde hem vanochtend met uitspraken van zijn partijleider, minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin). Deze verklaarde twee jaar geleden in een interview met Milieudefensie Magazine juist voorstander van een verbod te zijn. “Afschaffing van de nertsenhouderij stond er altijd in en ik vind ook dat dat er nu alsnog weer in moet”, zei hij over het verkiezingsprogramma van de Christenunie.

De positie van de Christenunie is bij dit voorstel cruciaal. Als ook de PVV tegen een verbod stemt, en dat is zeer waarschijnlijk, geeft de partij van Cramer de doorslag. Later vanmiddag zal hij zijn standpunt ten aanzien van het voorstel in de Tweede Kamer toelichten.

Of registreer je om te kunnen reageren.