353 x bekeken 15 reacties

CDA haalt uit naar Henny Huisman

CDA'er Ger Koopmans heeft vanochtend fel uitgehaald naar televisiepresentator Henny Huisman.

Volgens het Tweede Kamerlid is het hypocriet dat Huisman zijn handtekening heeft gezet onder een oproep tot een verbod op de pelsdierhouderij, terwijl hij in een auto met kalfslederen bekleding rijdt. Hij zei dat tijdens een debat over het wetsvoorstel van SP en PvdA dat een dergelijk verbod mogelijk moet maken.

Volgens Ineke van Gent (Groenlinks) is het niet kies van Koopmans dat hij Huisman aanviel in zijn betoog. “Het wetsvoorstel is niet ingediend door Henny Huisman”, zei zij. “Bovendien is hij hier niet aanwezig om zich te verdedigen.”

Het debat is nog niet afgerond. Vanmiddag praat de Tweede Kamer verder over het onderwerp; landbouwminister Gerda Verburg reageert vervolgens na het herfstreces. Dat het voorstel voor een verbod een meerderheid krijgt in de Kamer is echter zeer onwaarschijnlijk.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  NAM

  Marion,

  Kinderen uit de steden willen geen vlees meer eten??, laat me toch niet lachen. Heb je de lange rijen bij de MacDonalds en vele varianten daarop nog nooit gezien in jouw stad Amsterdam?. Heb je de vele shoarma zaken op elke straathoek ook nog nooit gezien??. Loop je echt altijd met oogkleppen op??. De jeugd wil vlees eten omdat het lekker is en de honger stilt, niets meer en niets minder. Er worden in Amsterdam elke dag meer vleeseters geboren dan dat er vegetariers bij komen. Als je echt iets voor de dieren wil betekenen strijd dan voor een beter dierenwelzijn en niet tegen de boeren.

 • no-profile-image

  Marcel

  Marjon toch, ik hoorde vanmorgen op radio 538 dat er meer dan 20 konijntjes in een stadspark gered zijn door de dierenambulance! Deze tamme konijntjes komen echt niet van de boeren!! Ook al jouw kitten komen zeker niet allemaal van een boerderij, in de steden en dorpen worden veel ongewenste kitten geboren en die kom je ook op de gekste plaatsen tegen! Hoeveel honden worden in vakantietijd vastgebonden aan een boom gevonden?? Deze komen zeker niet van boeren!! Ik heb zelf de laatste 10 jaar 2 honden opgevangen die bij ons in de bossen waren gedumpt!!!! Hoezo dierenleed door alleen boeren???? Marjon, zet je oogkleppen nou eens af en ga nu eens in de steden en dorpen kijken hoe goed er overal word gezorgd voor alle huisdieren. Ik ben blij voor je kat dat je veel geld hebt want zo'n bedrag kan niet iedereen betalen, maar er zijn ook heelveel goede doelen waardoor mensenlevens gered worden en dat vind ik humaan als je daar veel aan geeft. Onze blacky hebben we ook in laten slapen door de dierenarts, was 17,5 jaar oud en met medicijnen kon hij misschien wel 18 worden maar voor onze blacky was het beste dat hij na een lang en gelukkig en waardig leven mocht gaan rusten. Deze beslissing was ook voor ons erg moeilijk maar we zijn erg blij dat onze blacky niet voor ons een onwaardig einde van zijn lange leven moest krijgen, want hij liet binnen zin ontlasting lopen en daar was ons blacky erg ongelukkig over want ook dat kun je goed aan je huisdier zien.
  Dus Marjon, schei nou uit met alleen mij en mijn collega veehouders van alles te beschuldigen maar kijk ook eens bij jouw collega's (de burgers).
  Succes en een prettig weekend, Marcel

 • no-profile-image

  Harm

  Marjon, ik denk dat henny in een asobak rijdt van amerikaanse makelij. In de VS is er geen markt voor kalfjes, die worden daar als oud vuil weggedaan. Misschien dat ze van die kalfjes de huiden wel gebruiken. Zo zie je maar weer dat er in de rest van de wereld nog veel te verbeteren valt.
  Maar dat is een andere discussie. Misschien dat de nederlandse boeren in de VS wel wat met die kleine kalfjes doen.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Marjon, je opmerking dat de kitten waarschijnlijk door boeren is gedumpt stoort me enorm.
  Zelf heb ik bijna 25 jaar een hond als huisgenoot, waarvan 3 stuks die ik heb opgevangen nadat ze door burgers in het buitengebied waren gedumpt. Alleen de laatste heb ik aangekocht. Van alle drie de honden waarover ik me ontfermde, heb ik 20 jaar lang veel plezier gehad, de honden wisten de opvang te waarderen en waren hondstrouw hierdoor.
  Wat me trouwens opvalt is dat mensen bewust huisdieren uitzetten in de buurt van boerderijen. Men weet dus blijkbaar dat ze daar goed verzorgd worden.
  Wees daarom aub een beetje gematigd met het doen van zulke kwetsende uitspraken over de omgang van boeren met dieren.

 • no-profile-image

  Dirk

  het komt vaker voor dat mensen ergens voor tekenen zonder naar de echte inhoud te kijken. Vaak weten ze zich jaren later niets meer te herinneren. Bekende nederlanders zijn meestal een soort artiest, en artiesten kiezen vaak bewust voor iets tegendraads omdat ze daarmee vaker in het nieuws komen. Media aandacht is voor dit soort mensen een verslaving, en met de gewone alledaagse zaken kom je niet meer in het nieuws.
  Vandaar dat het wel vaker voorkomt dat sympatisanten in werkelijkheid een andere levenswijze nastreven.

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Marcel heeft gelijk. Kijk allereerst maar in de propvolle asielen, vol gestampt met honden en katten. Bij de meeste mensen in de bebouwde kom hebben de hondendrollen ook al geen kans vanwege vertrapping. Vergeet ook niet de vissen in kommetje waar vroeger soep uit gegeten werd. Vogels in een kooitje. En de dierentuinen waar de mensen elkaar aan het verdringen zijn dat daar voor de ezels en apen en andere dieren amper bewegingsruimte over is om te kunnen ademen.

 • no-profile-image

  Patrick

  Hij noemt zich waarschijnlijk huisman, maar hij is zo verschrikkelijk dom, ik begrijp ook niet dat zo'n persoon een groep kan vertegenwoordigen.
  Ik bedoel dus niet Henny Huisman maar Ger Koopmans.
  Hij is zo zielig, dat als hij het genoegen ooit mag hebben mij te ontmoeten, dat ik moeite zal hebben hem ook maar 1 seconde serieus te nemen, wat een rand debiel. De fokkerij sector moet geen slachtoffer spelen, als er een verbod komt is het niet van de ene dag op de ander, die kans zat erin, en zit er nog steeds in. Iedereen gun ik inkomen en een eigen bedrijf maar speel geen slachtoffer, en zeker geen krokedille-tranen.
  Investeren doe je voor langere termijn en zo zal je beleid ook moeten zijn, met de keuze voor deze bedrijven voor deze sector zit er een kans in dat er verbod komt, nu of ook over 2 jaar of 5 jaar. Een kleine vergoeding om een tijd te overbruggen is zeker op de plaats. Ook als verplichte investeringen opgelegd zijn door overheid. Maar dan ook verder in een wereld die niet alleen in deze sector veranderd, maar in alle systemen. Vechten tegen deze stroom levert veel problemen op, een beetje vechten voor een goede vergoeding is wel aan te raden.

 • no-profile-image

  Harm

  Marjon, jij slaat de spijker op z'n kop. Nertsen worden in gevangeschap gefokt. Deze dieren weten niet beter dan dat de wereld bestaat uit de kooi die zij bewonen. Zij weten ook niet beter dan dat er iedere dag rijkelijk en smakelijk voedsel is. Hun leven wordt beeindigd zonder dat ze het merken. Dit in tegestelling tot andere landen, waar de nerts onder erbarmelijke omstandigheden wordt gefokt.
  Ook in tegestelling tot de robben in canada en de walvis, die in vrijheid heeft geleefd en behoord te leven.
  De nerts voorziet in een behoefte en voorkomt hierdoor het leed van de robben.
  Zoals jullie alles wat met dierhouderij verfoeien en overdrijven, zo vinden wij dat soort mensen over het algemeen linkse dieren activisten.

  Het staat de mens vrij om geen bont te dragen, geen vlees te eten en tegen iedere vorm van dierhouderij te zijn. Het tegenovergestelde is ook mogelijk.

  Met het verbieden van de pelsdieren houderij in nederland is de nerts de grootte verliezer, met dank aan de dierenvrienden.

 • no-profile-image

  down under

  Marjon hoe doe je dit?: "-----Ik kan mezelf niet bepaald aangesproken voelen door onderstaande berichten. Ik ben goed voor dieren en mijn kat heeft bij ons een geweldig! leven. Elke moment voelt hij liefde en hij heeft alle ruimte. Vertrapt door mensen uit de polder als kitten, gevonden als enig kitten, ontzettend schuw en waarschijnlijk als enige overledende ----" Best knap om voor een dooie kat te zorgen!!

 • no-profile-image

  Gun een ander ook een boterham

  Het is te recht dat Ger Koopmans is uithaalt naar Henny Huisman. Een TV presentator moet zich schamen die zich voor zo iets leent. Dat je, je inzet voor goede doelen, die alleen maar een echt goed doel dienen, dat is heel goed! Maar zich over een sector die heel humaan werkt met dieren, proberen de nek om te draaien, kan helemaal niet . Het is mischien een goed idee als hun een show hebben, om dan daar maar is gaan demonstreren of verstoren. Dan is het zo afgelopen. Dan denken ze mischien eens na, wat ze bij een ander doen.

 • no-profile-image

  Marjon

  Harm, ik zou niet weten wat men in de VS met kalveren doet, hooguit laten groeien tot een volwassen rund en naderhand verwerken tot T-bone-steak.
  Dit is wel een opmerkelijk bericht:

  http://frontpage.fok.nl/nieuws/76402

  In wat voor auto Henny Huisman rijdt is mij onbekend, ik weet wel dat hij paarden heeft (gehad) en dat het een lief man is, voor zowel mens als dier.

  In ieder geval is het in Nederland een hokjesfeest. Ben je tegen dierenleed dan ben je direct een linkse dierenactivist, alsof mensen die op rechts stemmen niet van dieren zouden houden en voorstander van dierenleed zouden zijn, maar ook dat mensen die op links stemmen geen nertsjes zouden dragen, omdat het allemaal armoedzaaiers zouden zijn.

  Daarnaast als je tegenstander van dierenleed bent dan word je als potentieel terrorist gekenmerkt en met Volkert van der Graaf vergeleken:

  http://www.partijvoordedieren.nl/content/view/101//news/view/1380

  Ik begrijp overigens niet waar de heer Balkende zich druk om maakt, zou mevrouw Balkenende soms een nerts in haar kast hebben hangen?

  Als wij Nederlanders nertsfokkerijen houden en daarmee dieren slechts voor de pels fokken, kunnen we moeilijk in discussie gaan met landen zoals Canada, over de zeehondenjacht en IJsland, Noorwegen en Japan over de walvisjacht en de bedreigde diersoorten.
  Deze landen wijzen direct met het vingertje terug naar de nertsfokkerijen, het asociale varkenstransport, de varkens in donkere stallen, de varkensflats, de onverdoofd gecastreerde biggetjes (het zullen je eigen ballen maar zijn!) de de kuikens die levend in een hakselaar worden gedeponeerd, het onverdoofd ritueel slachten, eveneens op het balkon of de badkamer, het stressvol afvoer van dieren naar het abattoir, het dierenleed dat ongelimiteerd in circussen doorgang mag blijven plaatsvinden nadat de SP de andere linkse partijen niet wilde steunen en hun stem doorslaggevend zou zijn en ga zo maar door.

  Dat betekent dan ook dat Nederland absoluut niet sterk staat met een negatief oordeel t.a.v. het dierenleed dat zich met honden en katten in Azië voordoet.

 • no-profile-image

  Marcel

  Marjon, waarom vergeet je3 in je betoog het dierenleed te vernoemen met de dieren die door burgers worden gehouden?? Dit zijn hele grote aantallen dieren waar veel aan schort in hun leefomgeving!! Het is wel gemakkelijk schoppen naar andere, maar hoe is het met je eigen kat?? Als je deze hebt of laat sterliseren, wil dit dier dit wel?? Wie beoordeeld of dit goed of slecht is?? Hoeveel huisdieren hebben een slechte konditie, zijn te vet en krijgen daardoor allelei kwalen, worden niet op tijd ontwormd etc. Hierover hoor ik nooit wat en ga maar eens in je straat bij iedereen kijken en tel alle dieren maar eens bij elkaar en vermenigvukdig dit met het aantal inwoners in Nederland en dan krijg je een idee over welk groot aantal dieren het gaat! Succes en ik hoop eens te vernemen hoe het met deze dieren gaat. Groetjes Marcel

 • no-profile-image

  smakelijk eten

  Marion bij ons komt er ook nooit geen dierenleed op tafel maar wel een hééérlijke biefstuk.

 • no-profile-image

  Marjon

  Ik kan mezelf niet bepaald aangesproken voelen door onderstaande berichten.
  Ik ben goed voor dieren en mijn kat heeft bij ons een geweldig! leven. Elke moment voelt hij liefde en hij heeft alle ruimte.
  Vertrapt door mensen uit de polder als kitten, gevonden als enig kitten, ontzettend schuw en waarschijnlijk als enige overledende doordat hij waarschijnlijk in een vuilniszak in een sloot werd gedumpt door boeren en opgenomen door een oude vrouw die door haar ziekte niet voor het kitten kon zorgen, plaatste ze een advertentie waaraan geld gekoppeld was en ik nam hem op. De oude demente dame wilde niet dat de kat, inmiddels waarschijnlijk 8 maanden oud. bij de vivi-sectie terecht zou komen. Geweldig mens!
  Hij is waarschijnlijk inmiddels zeker 13 jaar en is 2 jaar geleden bijna doodgegaan door complicaties van een niervergiftiging.
  Ik heb hem op laten nemen in een dierenkliniek en de eerste rekening bedroeg 850 euro. But so what?!
  Mijn kinderen zijn dol op de kat en hebben hem van de hel in de hemel gebracht en zo schuw als hij de eerste jaren was, zo lief en amicaal-sociaal is hij nu.
  Ik had ook een "nerts"mutsje van hem kunnen laten maken, maar heb het niet gedaan omdat ik en mijn kinderen van onze kat houden.
  Ten tijde van onze vakantie logeert hij in regio Midden-Nederland tussen honden die hij lief heeft en in een groot, groen gebied.
  En als ik een nertsjas had willen dragen, dan had mijn kast er al mee volgehangen, maar ik ben TEGEN DIERENLEED!

  Ik heb jarenlang katten opgenomen die door een ander werden gedumpt en ik zorg voor mijn katten en mijn kinderen zorgen voor dieren.

  Steeds meer mensen zijn vegetariër of veganist, maar kinderen op school volgen educatie naar deze tijd en willen geen dierenleed meer eten.
  Of je nu links stemt of rechts, het zal niet lang meer duren of de hele bio-industrie ligt op zijn kont. Mensen accepteren geen dierenleed meer en kinderen willen uit de steden willen absoluut geen dierenleed meer eten en volgens mij waren wij stedelingen nu juist een grote afnemer van dierlijke produkten.
  En ook de nertsfokkerijen liggen uiteindelijk op zijn kont. Laat die gasten die de bontindustrie bereiken zich maar "omscholen", poen genoeg toch door te denken dat dierenleed "kassa" is???

  Geen sociale Nederlander die bont wil dragen, tenzij zo nu en dan een uit de kluiten getrokken bekende Nederlander het achter zijn ellebogen krijgt, maar dan doet Lenie 't Hart wonderen!

  Ga vooral zo door, echter kinderen zijn de toekomst en die accepteren dit dierenleed niet meer!

  Na gesprekken met mijn kinderen vanavond en de discussie op dit agrarisch forum, waar uit blijkt dat er toch niet naar de consument wordt geluisterd, stappen wij nu volledig af van dierenleed en zullen nu alles dat met dierenleed te maken heeft NIET meer eten.
  De giga collectie aan leren jassen die ik heb hangen, zal ik echter niet vernietigen, daar zijn immers dierenlevens mee bekostigd, maar daarmee ook terug kijken naar hoeveel dierenleed dit heeft gekost, voornamelijk doordat boeren alleen maar aan hun eigen materialistisch bestaan denken, ten koste van anderen.

  Elk pijnlijk geschreeuw van een dier dat geen leven heeft geleefd en schreeuwend naar het abattoir wordt afgevoerd doet MIJN GEZIN PIJN.

  Jullie hebben mij overtuigd: bij ons op tafel staat nooit meer DIERENLEED!

  Graven jullie je eigen graf maar, de nertsenfok strandt uiteindelijk, maar ook de gehele bio-industrie.

  Jullie hebben mij volledig overtuigd de afgelopen dagen.

  Groet! Marjon

 • no-profile-image

  Marjon

  Het vlees van de kalfjes werd naar ik aanneem tenminste nog gegeten, het vlees van de nertsen echter niet!
  Heeft iemand toevallig nog opgelet of Henny toevallig ook lederen schoenen draagt?

  Goed zo, Henny Huisman!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.