Redactieblog

Buurtbewoners Cehave naar huis

De bewoners die in de buurt van de brand bij voerproducent Cehave in Veghel wonen, mogen weer terug naar huis.

Dat heeft de gemeente Veghel laten weten. Metingen van de brandweer hebben uitgewezen dat de luchtkwaliteit verbeterd is ten opzichte van de situatie voorheen.

In totaal hebben veertig bewoners, die sinds de nacht van maandag op dinsdag hun huizen uit moesten, de afgelopen nacht elders doorgebracht. Door een verandering van de windrichting heeft ook een ander deel van Veghel overlast van rook.

De brand in de loods van Profarm is nog niet geblust. De brand brak in de nacht van maandag op dinsdag uit in een opslagloods met resptroducten van de voedingsmiddelenindustrie. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.